Gå til hovedindhold

Nyheder 2019

Horreby Lyng

Indhold

    Nyheder fra 2019

    Horreby Lyng Naturrum – en helt enestående mulighed for at kunne opleve højmosen Horreby Lyngs kultur- og naturhistorie – åbner lørdag den 25. maj 2019
    Naturrummet blev indviet af borgmester John Brædder tirsdag den 21. maj 2019 ved et lille lukket arrangement, primært for mosens lodsejere.

    Lørdag den 25. maj 2019 kl. 10-13 åbner Guldborgsund Kommune for en helt enestående mulighed for at kunne opleve højmosen Horreby Lyngs kultur- og naturhistorie.

    Kommunens medarbejdere vil være i Naturrummet lørdag 25. maj 2019 fra 10-13. Nærmeste GPS-adresse er Spangvej 1, 4800 Nykøbing F.


    – Åbningen af Naturrummet er en milepæl på den store rejse med naturgenopretning af Horreby Lyng – Lolland-Falsters største højmose, udtaler Frederik Cordes, Leder af Natur, Guldborgsund Kommune.

    Opførelsen af Horreby Lyng Naturrum er en del af det store EU LIFE-naturgenopretningsprojekt, som kommunen sammen med dens lodsejere har arbejdet på siden 2013.

    I vores dialog omkring hele projektet har vi mødt en meget stor lokal støtte, opbakning og ejerskab til hele projektet fra lodsejerne om at genskabe højmosen – og om at fortælle om historien, oplevelserne og samtidig invitere til nye oplevelser i Horreby Lyng. Vi har lavet stier, opsat borde/bænke, opsat informationstavler og afholdt naturvejlederture. – Åbningen af Horreby Lyng Naturrum er kronen på værket, slutter Frederik Cordes.

    Kom og oplev historier om de ”farlige slanger”, hugorm og snog – den kødædende plante, soldug, og den sjældne stor kærguldsmed samt om barnekraniet fra jernalderen – måske en ofring.

    Naturrummet er i sig selv en helt særlig bygning, da den er bæredygtig, fordi den er baseret på lokale ideer, den er bygget af træ, primært fra Horreby Lyng, og fordi den nu skal anvendes til at fortælle vores fælles historie.

    Naturrummet bakker ligeledes op om Lolland og Guldborgsund Kommuners fælles projekt ”dannelsesrygsækken”, da stedet fremover vil danne grobund for undervisning/aktiviteter for skolerne. Etableringen af Naturrummet er en efterlevelse af Guldborgsund Kommunes Naturpolitik om, at vi skal tilgodese benyttelse og beskyttelse.

    Naturrummet er venligst finansieret af EU LIFE, 15. juni fonden, Friluftsrådet, Nordeafonden og Mønbogårdfonden.

    Hvis du har spørgsmål, så kontakt venligst
    Frederik Cordes, leder af Natur, mail fc@guldborgsund.dk eller telefon 25 18 08 43
    Anita Pedersen, projektleder, mail aped@guldborgsund.dk eller telefon 25 18 23 25